Skip to content

Kombi Dolabının Önemi

Kombi dolabı nedir? Kullanılması zorunlu mudur? Kombiler için özel tasarlanan, özellikle dış etmenlerden cihazı korumak amacı ile yapılan dolapların kullanılmasının zorunlu olup olmadığı merak edilir.

Günümüzde kombi montajları proje neyi gerektiriyor ise uzman ekiplerce ona göre işlem yapılır. Her kombiye dolap uymayacağı gibi her yerde de dolap içinde kullanılma zorunluluğu bulunmaz. Kombiniz proje gereği mutfağa monte edildi ise dış etmenlerden etkilenmeyeceği için dolap içine alma gibi bir zorunluluğunuz olmaz. Ancak kombinin mutfağınızda güzel bir görüntü oluşturduğunu düşünmüyorsanız özel dolap yaptırabilirsiniz. Kombiniz proje gereği balkona monte edildiyse, ekipler balkonun açık olup olmadığını görerek sizleri uyarır. Açık balkonda ise balkonu kapattırın ve kombiye özel dolap yaptırın önerisinde bulunur. Ekiplerin bu uyarılarını mutlaka dikkate almalısınız.

Kombi Dolabının Önemi

Özellikle soğuk kış günlerinde balkonda olan kombiniz donmaya maruz kalabilir ve büyük masraflar çıkarabilir. En başta bu durumu göz önünde bulundurarak kombinize dolap yaptırmanızı veya balkonu mutlaka kapattırmanızı tavsiye ederiz. Kombinize dolap yaptırmaya karar verdiğiniz zaman, hazır satılan ürünlerle ilgilenmenizi önermiyoruz. Yapı marketlerde satılan dolaplar, sıfırdan yaptırmak yerine daha ucuz olduğu için başta cazip gelebilir. Fakat önemli olan, hazır kombi dolaplarının kombinize uyum sağlayıp sağlamadığıdır.

Kombi mutfağınızda monteli durumda ve dolap yaptırmak istiyorsanız; mdf üzerine kurulan mobilyaları seçebilirsiniz. Mobilyacıdan bu konudaki yardımları alabilirsiniz. Kombi balkonda ise ve dolap yaptırmak istiyorsanız; plastik malzemeden yapılan dolapları tercih etmenizi öneririz. Ayrıca kombiye dolap yaptırmakla kombinin açık balkonda donmayacağı düşünülmemeli, alt kısımda yer alan borulara donmaya karşı izolasyon yaptırılmalıdır.

Kombinin üst, alt ve yan kısımlarında mutlaka mesafe olmalı, sıfır dolap yaptırılmamalıdır. Bu durum kombi arızasında ya da kombiye yapılacak her tür müdahalede ekiplerin yapacağı müdahaleyi kolaylaştırır.